Pretraživanje
Povratak na početnu stranicu
ID Kod: 6731

Samostojeća moderna kuća u Gorskom Kotaru

Opis

Gorski Kotar prekrasna samostojeća kuća koja se sastoji od: glavne garderobe, ostave, gostinjskog toaleta, garaže, kuhinje, dnevnog boravka, hodnika, 3 sobe i dvije kupaone, te tavana (dodatnih 281m² prostora)
Na kući je postavljena solarna „on grid“ elektrana snage 12 kW koja proizvodi 120% struje potrebne za potpuno funkcioniranje kućanstva. 20% viška proizvodnje je predviđeno za punjenje električnog automobila.
Ovim zahvatom kuća je postala energetski potpuno neovisna i troškovi stanovanja su svedeni na apsolutni minimum (ostaju samo troškovi vode, odvoza smeća i komunalna naknada).
Kuća je visoko energetski učinkovita, ima uporabnu dozvolu.
Kuća je montažna, osnovna konstrukcija svih zidova i krova je izvedena iz drvenih lameliranih greda, izolacija vanjskih zidova je 16 cm brizgane celuloze + 7 cm Gutex panela + akrilna fasada.
Stropovi su izvedeni od gips kartonskih ploča na standardnoj podkonstrukciji i iznad njih paropropusna folija + 35 cm mineralne vune. Na tlu iznad temeljne ploče je hidroizolacija, 50cm stiropora, razvod podnog grijanja i 8 cm estriha.
Sva vanjska stolarija je sedam komorna plastična, sa troslojnim termopan staklom (ispunjeno inertnim plinom), izvana su aluminijske rolete a na svim vratima i prozorima su komarice.
Na kući su ugrađena 2 rekuperatora koji osiguravaju ventilaciju bez gubitaka topline/hladnoće.
Grijanje objekta (podno) i sanitarne vode (300 l) je riješeno sa 16kW dizalicom topline (Dimplex). Napravljena je i kompletna priprema za ugradnju 4 fancoil jedinice za hlađenje.
Razvod tople vode je recirkulacijski. U vrtu se nalazi septička jama (16 m³), 3 upojna bunara (za oborinsku vodu), 3 natkrivena, i 2 otkrivena parkirna mjesta, asfaltirani prilazni put, priključak za vodu, priprema za ugradnju sustava za punjenje električnih automobila.
Okoliš je kompletno uređen i iziskuje minimalno održavanje. Postoje 3 natkrivene (i osvijetljene) vanjske terase.
U sljedećim danima kreće montaža 12kW fotonaponske elektrane (na istočnom i južnom krovištu).
Svi uređaju u kući su pogonjeni na struju: ugrađeni frižider sa ledomatom i filtriranom hlađenom vodom, dvozonski frižider za vina, zamrzivač 170l, zamrzivač 400l, pirolitička pećnica, mikrovalna pećnica, indukcijski štednjak, perilica suđa, perilica robe, sušilica robe, TV (sve energetski A+ ili više). Sudoper ima ugrađenu drobilicu za organski otpad. Kompletna rasvjeta (vanjska i unutarnja) je led.
Prosječna mjesečna potrošnja struje je € 120,00 ugradnjom fotonaponske elektrane (kapaciteta 12 kW) trošak struje će se smanjiti na € 20.00 mjesečno.
Kuća ima i trostruku filtraciju vode (mehaničku, kemijsku i biološku), svi podovi u kući zajedno sa glavnim ulazom su kompletno ravni (bez ijedne stepenice) izvedeni u mikrocementu (pogodni za invalide).
Petra 098429024

Sukladno Zakonu o posredovanju u prometu nekretnina, razgled nekretnine moguć je isključivo uz potpisani Posrednički ugovor koji je uvjet za daljnju suradnju, kao i za naplatu provizije.

Agencija Smart Choice d.o.o. kao ovlašteni posrednik u prometu nekretninama naplaćuje agencijsku proviziju za uslugu posredovanja kod sklapanja Ugovora:

-o kupoprodaji nekretnine (u iznosu od 2-3 % od kupoprodajne cijene)
-o najmu ili zakupu nekretnine (pola do jedne ugovorene mjesečne najamnine - jednokratno)

Karakteristike

  • Energetski razred: A+

Pošalji upit

Petra Marijanić
Petra Marijanić
Agent

Karta